Thursday, May 10, 2012

Σταματήστε το χρόνο για την επιδερμίδα σας


Πέντε συμβουλές για αντιμετώπιση της γήρανσης

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας; Μερικές συμβουλές για να σταματήσετε το χρόνο και να πείτε αντίο στις πρώτες ρυτίδες και τα σημάδια της γήρανσης.

Διώξτε το στρες και κοιμηθείτε. Το στρες αποδεικνύεται ένας πολύ επιβαρυντικός παράγοντας τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία και μπορεί να αποτυπωθεί και στην επιδερμίδα. Ο ύπνος βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπισή του.

Τα θαύματα της γιόγκα. Υπάρχουν ασκήσεις ειδικά για την χαλάρωση της έντασης από το πρόσωπο. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα βιβλίο για γιόγκα και να τις κάνετε ακόμα και στο σπίτι σας.

Καθαρισμός και απολέπιση: το γνωρίζατε ότι οι στιβάδες νεκρών κυττάρων μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει θαμπή και κουρασμένη; Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με απολέπιση και δείτε τα αποτελέσματα μόνη σας. Αν αυτό γίνεται σε τακτική βάση, μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας.

Ενυδατωθείτε. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη γήρανση της επιδερμίδας είναι να υιοθετήσετε υγιείς διατροφικές συνήθειες και να καταναλώνετε δύο λίτρα νερού καθημερινά. Αν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται επαρκώς, τότε η επιδερμίδα μπορεί να γίνει ξηρή και ευαίσθητη. Άλλοι τρόποι ενυδάτωσης της επιδερμίδας είναι τα ροφήματα με βότανα, οι σούπες και τα φρούτα με υψηλή θρεπτική αξία.


Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνη, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να καταστρέψει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και να την κάνει να φαίνεται γηρασμένη. Η χρήση ενός καλού αντιλιακού και το καπέλο είναι δύο βασικά όπλα για την προστασία της επιδερμίδας από τη γήρανση.


πηγή: newsbeast.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.