Monday, October 17, 2011

Τρόφιμα κατά της κυτταρίτιδας


Τι πρέπει να τρώτε για να την αποφύγετε ή να την καταπολεμήσετε

Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ωστόσο υπάρχει τρόπος να αποφύγετε την εμφάνιση υιοθετώντας συγκεκριμένες συνήθειες στη διατροφή σας.

Ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμάτε:

- Ψάρια: Τα ψάρια και τα ιχθυέλαια περιέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για τον οργανισμό και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Με αυτά τα ευεργετικά οξέα η κυτταρίτιδα θα αρχίσει να γίνεται λιγότερο ορατή. Επίσης, τα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδανικά ψάρια: σολομός, τόνος, σκουμπρί, σαρδέλες και ρέγγες. Τρόπος μαγειρέματος: ψητά, στον ατμό, βραστά, στη σχάρα. Όχι, τηγανητά!

- Γιαούρτι/Τυρί χαμηλών λιπαρών: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ασβέστιο τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για το σώμα αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, μόνο μικρές ποσότητες πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

- Λαχανικά και φρούτα: Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα των λαχανικών και φρούτων τόσο μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών περιέχει, πράγμα ότι καλύτερο για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

- Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, ινών, και ευεργετικών λιπαρών. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε υπερβολές και να τρώνε μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών. Μια ή δύο χούφτες την ημέρα είναι περισσότερο από αρκετό. Ιδανικοί ξηροί καρποί: κάστανα, φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε:

- Kαφεΐνη και ανθρακούχα ποτά: Η καφεΐνη που περιέχουν ορισμένα ποτά και αναψυκτικά, μειώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη συσσώρευση κυτταρίτιδας.

- Κορεσμένα λίπη: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα ζωικά λίπη, όπως η μπριζόλα και το χοιρινό κρέας. Τα κορεσμένα λίπη δεν είναι καλά για το σώμα καθώς αυξάνουν τη συσσώρευση κυτταρίτιδας δραματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση κρέατος είναι κάτι κακό, απλώς το λίπος θα πρέπει να αφαιρείται πριν το μαγείρεμα.

- Junk Food και προϊόντα με ζάχαρη: τοξίνες, τοξίνες, τοξίνες. Το χειρότερο φαγητό που θα μπορούσατε να φάτε, όσο περισσότερες είναι οι τοξίνες και το λίπος που συσσωρεύεται τόσο περισσότερη η κυτταρίτιδα! 

Πηγή: myworld.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.