Friday, November 4, 2011

Για έναν πιο αδύνατο εαυτό!


Πρόγραμμα 24 ωρών!

Αξιοποίησε τον μεταβολισμό σου στο έπακρο με αυτό τον καθημερινό οδηγό.

7 π.μ.
Τράβηξε τις κουρτίνες!
Ο μεταβολισμός σου κοιμάται μαζί με το σώμα σου γιατί δεν είσαι ενεργητική. Το φως του ήλιου μειώνει τις ορμόνες του ύπνου, όπως η μελατονίνη και βοηθά τον μεταβολισμό σου να ξυπνήσει.

7:30 π.μ
Κάθισε για πρωινό
«Πρέπει να φας αμέσως το πρωί αλλιώς το σώμα σου θα μπει σε διαδικασία συντήρησης και αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου θα καίει θερμίδες σε πιο αργούς ρυθμούς», λέει η Zuckerbrot. Προτείνει να τρως ένα μπολ με δημητριακά και φρούτα.

8:55 π.μ.
Ανέβα τη σκάλα
Αρκούν 30 δευτερόλεπτα γρήγορο τρέξιμο για να ανεβάσουν την παραγωγή της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH) στο πενταπλάσιο. Η ορμόνη αυτή είναι που βοηθάει στη διατήρηση των μυών.

9 π.μ.
Πιες λίγο νερό
Γερμανοί ερευνητές έδωσαν σε 14 εθελοντές να πιουν δύο ποτήρια νερό. Μετά από 40 λεπτά ο μεταβολισμός τους ανέβηκε κατά 30% και παρέμεινε σε αυτόν τον υψηλότερο ρυθμό για μία ώρα.

11 π.μ.
Κάνε μια βόλτα στο γραφείο
Αν σηκώνεσαι συχνά από την καρέκλα σου και κινείσαι μπορείς να κάψεις επιπλέον 350 θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.

2 μ.μ.
Πάρε βαθιές ανάσες
«Οι ορμόνες του άγχους, όπως η κορτιζόλη, μπορεί να καθυστερήσουν τον μεταβολισμό σου», λέει ο Mark Hyman, M.D., συγγραφέας του βιβλίου Ultra-Metabolism (Δυνατός Μεταβολισμός). Όταν η μέρα σου δυσκολεύει, κλείσε τα μάτια σου και πάρε πέντε βαθιές ανάσες.

4 μ.μ.
Φάε ένα σνακ 100 με 200 θερμίδων
«Να τρως κάτι τουλάχιστον κάθε τέσσερις ώρες», λέει η Zuckerbrot. «Όταν δίνεις στο σώμα σου τροφή με συνέπεια, ο μεταβολισμός σου δεν έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει».

5:30 μ.μ.
Κάνε ένα διαλειμματικό πρόγραμμα γυμναστικής
Η ποικιλία στην ένταση της γυμναστικής σου τονώνει τον μεταβολισμό σου, γι' αυτό συνεχίζεις να καις περισσότερες θερμίδες όλη μέρα. Κάνε τρέξιμο ή ποδηλασία δίνοντας περίπου το 80% των δυνατοτήτων σου για ένα λεπτό περίπου κι έπειτα χαμήλωσε στο 50% για ενάμιση λεπτό. Επανέλαβε.

7 μ.μ.
Φάε ένα γεύμα με άπαχη πρωτεϊνη, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως
Η πρωτεϊνη θα σε βοηθήσει να χτίσεις μύες και τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως θα σου παράσχουν ενέργεια.

7:30 μ.μ.
Πάρε μια πολυβιταμίνη
Θα διασφαλίσει ότι θα πάρεις αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο μεταβολισμός σου για να λειτουργήσει σωστά, όπως βιταμίνες B, σελήνιο και βιταμίνες C και D.

10:30 μ.μ.
Πέσε για ύπνο
Οι έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει το άγχος και χαμηλώνει τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, ενός πεπτιδίου που σε κάνει να νιώθεις πείνα.

Πηγή: mednutrition.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.