Thursday, November 24, 2011

Διατηρήστε τη νεανική σας όψη


Το ελιξίριο της νεότητας βρίσκεται σε πολλά μικρά πράγματα. Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και θα παρατείνετε τη νεανική σας όψη για περισσότερα χρόνια. Πέρα από τη συχνή άσκηση, την προσεκτική διατροφή και την παράλληλη αποφυγή εξωγενών βλαπτικών παραγόντων, σας δίνουμε μερικούς απλούς τρόπους για να διατηρήσετε τη νεότητα της επιδερμίδας σας ακόμη και πολύ μετά τα 40.


Κάθε πρωί και βράδυ απομακρύνετε από το πρόσωπό σας ό,τι περιττό και βλαβερό, από μακιγιάζ μέχρι ρύπους και εκκρίσεις. Επιπλέον, είναι σκόπιμο να μην απλώνετε την κρέμα ημέρας χωρίς καθαρισμό, γιατί όχι μόνο δεν θα απορροφηθεί, αλλά κινδυνεύει να ανακατευτεί με τους ρύπους που συσσωρεύονται στους πόρους και να προκαλέσει επιμόλυνση.



Το μεγαλύτερο μυστικό της αντιγήρανσης είναι η απολέπιση. Στο πέρασμα του χρόνου η βασική στοιβάδα που ανανεώνει τα κύτταρα αδρανεί, ενώ τα ανενεργά υπολείμματα παραμένουν στην επιδερμίδα. Με το πίλιγνκ απ’ τη μια απομακρύνετε αυτά τα νεκρά κύτταρα και απ’ την άλλη παρακινείτε τη βασική στοιβάδα να παράγει καινούργια.



Τρεις σταγόνες αντιγηραντικού σέρουμ πριν από την κρέμα ημέρας θα αναζωογονήσουν αμέσως την επιδερμίδα σας. Στην αγορά θα βρείτε προϊόντα που αναδομούν σε βάθος, ανορθώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα που έχει υποστεί ορμονικές αλλαγές. Επιπλέον, ενισχύστε τον οργανισμό σας εκ των έσω με ένα συμπλήρωμα διατροφής που προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και χαρίζει ελαστικό και υγιές δέρμα.



Για τη χαλάρωση της επιδερμίδας, αναζητήστε μια κρέμα περιποίησης με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C (L-ασκορβικό οξύ). Επίσης, καλές επιλογές για τις έντονες ρυτίδες είναι το υαλουρονικό οξύ (ένα μόριο με απίστευτες ενυδατικές ιδιότητες που δρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας) και η ρετινόλη (καθαρή βιταμίνη Α, η οποία βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων).



Ρυτίδες, σακούλες, χαλάρωση του άνω βλεφάρου, θαμπό βλέμμα. Για να προστατέψετε τα μάτια σας από αυτές τις σοβαρές απειλές, δεν αρκεί μια κλασική κρέμα ματιών. Αναζητήστε όσες περιέχουν  υαλουρονικό,  συνδυαστικά με βιταμίνη Κ (μειώνει τις ευρυαγγείες, οιδήματα και τους μαύρους κύκλους).



Χωρίς μια κρέμα με SPF, η φωτογήρανση που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δημιουργεί δυσχρωμίες, πρόωρη χαλάρωση και λεπτές ρυτίδες. Γι’ αυτό μην την ξεχνάτε, ακόμη και τώρα που χειμωνιάζει.



Πηγή: omorfamistika

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.