Monday, November 14, 2011

Λύσεις ομορφιάς για το χειμώνα

Σωτήριες συμβουλές για αψεγάδιαστη επιδερμίδα ακόμη και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες...



1. Άλλαξε την καθημερινή σου ενυδατική με κάποια που περιέχει Υαλουρονικό οξύ. 




3. Το σώμα μας μπορεί να προφυλάσσεται καλά κάτω από τα μάλλινα πουλόβερ και τα αντιανεμικά μπουφάν, ωστόσο το πρόσωπό μας παραμένει εντελώς απροστάτευτο από τις ύπουλες ηλιακές ακτίνες του χειμώνα. Ιδιαίτερα αν είσαι λάτρης των σπορ του χιονιού, πρέπει να ξέρεις ότι η αντανάκλαση του ήλιου ανέρχεται σε 85% ενώ στην άμμο είναι 5%. Έχε λοιπόν πάντα μαζί σου ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.



4. Επένδυσε σε μια καλή βούρτσα προσώπου. Το πέρασμα της επιδερμίδας σου με μια απαλή βούρτσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς. Καθαρίζει ήπια το δέρμα σου και αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα χαρίζοντας μοναδική στιλπνότητα και βελούδινη αφή. 



5. Πέσε για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα. Απολαμβάνοντας έναν καλό βραδινό ύπνο, δίνεις άπλετο χρόνο στην επιδερμίδα σου να ανανεώσει τα κύτταρά της και να επιδιορθώσει κάθε ζημιά της ημέρας.



6. Βάλε ένα μέτρο στην φροντίδα της επιδερμίδας σου. Μην φορτώνεις άσκοπα το πρόσωπό σου με τόνους προϊόντων περιποίησης και προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς ισχυρές αντιγηραντικές φόρμουλες πριν την ώρα τους (δηλαδή πριν τα 30 σου χρόνια) ώστε να μην αναγκάσεις την επιδερμίδα σου να μετριάσει τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς της.



7. Περιόρισε το κάπνισμα. Καλύτερα βέβαια να το απαρνηθείς εντελώς αφού ακόμη και ένα μόνο τσιγάρο είναι ικανό να ελαττώσει τη ροή οξυγόνου στον ιστό της επιδερμίδας προκαλώντας ωχρότητα, αφυδάτωση και ρυτίδες. Παράλληλα, το συνεχές σούφρωμα των χειλιών την ώρα που ρουφάς τον καπνό δημιουργεί έντονες γραμμές έκφρασης.



8. Αύξησε τις ποσότητες νερού που πίνεις καθημερινά. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και φθηνότερος τρόπος να φροντίσεις την καλή υγεία του δέρματός σου. Δερματολογικές κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει τη ραγδαία βελτίωση που προκαλεί στο δέρμα η κατανάλωση μέχρι οκτώ ποτηριών νερού σε καθημερινή βάση και μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μόνο μηνός. 



9. Η χρήση μιας πλούσιας ενυδατικής μάσκας προσώπου μια φορά τη βδομάδα πραγματικά βοηθά την επιδερμίδα σου να ενισχυθεί μοναδικά. Το πρόσωπό σου θα λάμπει και ταυτόχρονα βοηθάς τα προϊόντα του μακιγιάζ να αποδίδουν καλύτερα χωρίς να καλύπτουν τους πόρους του δέρματος.



10. Άπλωνε την ενυδατική σου κάνοντας μίνι μασάζ. Επιμένοντας λίγο παραπάνω με απαλές κυκλικές πιέσεις για δυο με τρία λεπτά σε όλο το πρόσωπο θα διαπιστώσεις πόσο εκπληκτική διαφορά έχει ο τόνος, η υφή και η ποιότητα του δέρματός σου όλη την υπόλοιπη μέρα. 



11. Προμηθεύσου ένα έλαιο προσώπου όπως το έλαιο από jojoba. Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του καταφέρνουν να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ανεφοδιάζοντάς την εντατικά.



12. Μην ξεχνάς την πολυβιταμίνη σου. Όταν ο οργανισμός σου είναι πλήρης ωφέλιμων και απαραίτητων στοιχείων, λειτουργεί τέλεια. Το ίδιο ακριβώς θετικά επηρεάζεται και η υγεία της επιδερμίδας σου.



13.Τα χείλη σου δεν διαθέτουν κάποια φυσική προστατευτική ασπίδα, συνεπώς είναι ωφέλιμο να φοράς ένα ενυδατικό balm με αντηλιακά φίλτρα ενώ ένα παχύρευστο προϊόν σε μορφή κρέμας ή τζελ είναι ακόμη πιο ενδεδειγμένο, ιδίως αν εκτίθεσαι στο χειμερινό περιβάλλον συχνά, αν ζεις σε βορινές περιοχές με μόνιμα ακραίες συνθήκες ή αν ασχολείσαι με σπορ στη φύση.

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.