Monday, October 31, 2011

Ασκήσεις για να γυρίσετε πίσω το χρόνο


Η αεροβική άσκηση σας κάνει όχι μόνο fit αλλά και υγιείς

Για να διατηρήσετε το σώμα σας νεανικό και σε φόρμα, οι προπονήσεις σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν έξι βασικές ασκήσεις. Δείτε ποιες:

Αεροβική άσκηση
Δυναμώνει την καρδιά και τους πνεύμονες και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καθώς και πολλών ασθενειών. Η υψηλής έντασης αεροβική βοηθά επίσης στην αύξηση της οστικής μάζας.

Ασκήσεις ισορροπίας
Βελτιώνουν την ικανότητα να ελέγχετε το σώμα σας σε μη σταθερές συνθήκες, μειώνοντας τις πιθανότητες πτώσης και τραυματισμού.Δοκιμάστε ασκήσεις πάνω σε bosu ή σε μπάλα γυμναστικής.

Ενδυνάμωση μέσου κορμού
Οι κοιλιακοί και η πλάτη υποστηρίζουν και σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια κάθε κίνησης που κάνετε. Δοκιμάστε να κάνετε ραχιαίους και κοιλιακούς.
Ασκήσεις ευλυγισίας
Η διατήρηση του εύρους της κίνησης στις αρθρώσεις μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη και να ενισχύει την κινητικότητά σας σε μεγαλύτερη ηλικία.
Δοκιμάστε να κάνετε πιλάτες.

Ασκήσεις βελτίωσης της στάσης
Η καλή στάση του σώματος μειώνει τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη και βελτιώνει τη δύναμή σου.
Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα.

Άσκηση με αντιστάσεις
Τα βάρη μειώνουν την απώλεια μυϊκής μάζας κι έτσι μπορείτε ν’ αποτρέψετε την αύξηση βάρους στη μέση ηλικία και να παραμείνετε δυνατοί όσο μεγαλώνετε. Ενισχύει επίσης την οστική πυκνότητα. Δοκιμάστε να κάνετε βάρη.

Το μυστικό

Αφαιρέστε χρόνια με αεροβική! Για να παραμείνετε αδύνατοι, fit και υγιείς, προσπαθήστε να κάνετε 30 λεπτά έως μία ώρα αεροβική 5 ή 6 φορές τη βδομάδα. Το τρέξιμο είναι ιδανικό για την αύξηση της οστικής μάζας, αλλά αν δεν σας αρέσει, κάντε την αγαπημένη σας αεροβική άσκηση: η κωπηλασία, η κολύμβηση, το ελλειπτικό και η ποδηλασία είναι εξαιρετικά για την καύση θερμίδων.

Πηγή: omorfamystika

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.