Tuesday, September 6, 2011

Συμβουλές ομορφιάς για ξηρή/ευαίσθητη επιδερμίδα


Πολύτιμα μυστικά για τη φροντίδα του δέρματός σας

1. Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιείται. Το πρώτο βήμα για την προστασία του ευαίσθητου ή ξηρού δέρματος είναι η γνώση των συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τη φροντίδα του.

Αυτά που περιέχουν βιταμίνη Ε και προ-βιταμίνη Β5 προορίζονται για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.Επιπλέον, η αλόη και το χαμομήλι έχουν ιδιότητες που κάνουν το δέρμα απαλό και μαλακό, συμβάλλοντας στην ανανέωσή του.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε προϊόντα που είναι δερματολογικά ελεγμένα και ειδικά σχεδιασμένα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

2. Τεστάρετε πάντα τα προϊόντα πριν από την χρήση τους.Θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε τα προϊόντα που πρόκειται να εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας.Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος που έχετε αγοράσει στο δέρμα σας και αφήστε την για 48 περίπου ώρες.

Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστώσετε εάν έχει προκληθεί κάποια φλεγμονή, κοκκίνισμα ή ερεθισμός στην επιδερμίδα σας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα όταν δοκιμάζεται μια νέα βαφή μαλλιών ή μια ενυδατική κρέμα. 

3. Αποτρέψτε την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας.Κάθε πρωί και βράδυ, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια ενυδατική κρέμα, ικανή να φυλακίζει την υγρασία στο δέρμα σας, αποτρέποντας έτσι την αφυδάτωσή του.

Η καθημερινή αυτή ενυδάτωση εμποδίζει παράλληλα την πρόωρη γήρανση του δέρματος.Επιλέξτε μια κατάλληλη κρέμα που θα ταιριάζει στον ευαίσθητο τύπο της επιδερμίδας σας, καλύπτοντας την ανάγκη του προσώπου για σωστή ενυδάτωση.

4. Είμαστε ότι τρώμε.Η συγκεριμένη φράση μπορεί να θεωρείτε κλισέ, ωστόσο κρύβει ένα βαθύτερο νόημα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί σύμφωνα με τις διατροφικές μας συνήθειες.

Επομένως, μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια, λαχανικά και ξηρούς καρπούς προστατεύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα, ενώ το άφθονο νερό αποβάλλει τις τοξίνες και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.

Εντάξτε τις συγκεκριμένες τροφές στο διαιτολόγιο σας και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

5. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο.Χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα και προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου.Όσοι έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την έκθεσή σας στον ήλιο.Η χρήση αντηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας κρίνεται απαραίτητη όλο το χρόνο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.

6. Ενυδατώνετε τακτικά το πρόσωπό σας.Φροντίστε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Με αυτό τον τρόπο απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στο δέρμα σας, “ξεμπλοκάροντας” παράλληλα τους πόρους του.

Προσέξτε να μην το παρακάνετε με τον καθαρισμό του προσώπου σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε αναστάτωση στην ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα σας.

Στη συνέχεια, αφού ξεπλύνετε το πρόσωπό σας, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα και σε λιγότερο από τρία λεπτά θα έχετε πετύχει την ενυδάτωσή του.

7. Προστατέψτε την περιοχή γύρω από τα μάτια.Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού η επιφάνεια της είναι πολύ λεπτή, συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Θα πρέπει να διαλέγετε προσεκτικά τα προϊόντα καθαρισμού και ομορφιάς που προορίζονται για τη συγκεκριμένη περιοχή, επιλέγοντας κυρίως αυτά που είναι υποαλλεργικά, δεν περιέχουν άρωμα και αποτρέπουν πιθανούς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

8. Aλλάξτε τρόπο ζωής.Ο τρόπος ζωής μας, οι συνήθειες και η διατροφή μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η έλλειψη ύπνου, το άγχος και η έκθεση στον ήλιο.

Όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα μας, ιδίως όταν συνδυάζονται με το κάπνισμα.

Αποφεύγετε λοιπόν όσο μπορείτε τον ήλιο, υιοθετώντας νέες και πιο υγιεινές συνήθειες ωφέλιμες για την επιδερμίδα σας.

9. Μην τρίβετε το πρόσωπό σας.Όταν πλένετε το πρόσωπό σας ή αφαιρείται το μακιγιάζ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μην τρίβετε δυνατά το δέρμα σας, αφού μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί και κοκκινίλες.

Χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ, όπως μαντηλάκια καθαρισμού τα οποία θα κρατήσουν απαλό το δέρμα σας.

Αφού τελειώσετε με τον καθαρισμό του προσώπου, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα και είστε έτοιμοι.

10. Φροντίστε το υπόλοιπο σώμα σας.Εκτός από το πρόσωπο, ανάλογη περιποίηση χρειάζεται και το υπόλοιπο σώμα.

Χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια του μπάνιου σας αφρόλουτρα, ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Τέτοια φιλικά προς το δέρμα προϊόντα, σέβονται το pΗ της επιδερμίδας σας, προλαμβάνοντας πιθανές αλλεργίες και ερεθισμούς.

Μην ξεχνάτε πως η υγεία του δέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές φροντίδας και περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας και πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.



Πηγή:
antigiransi

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.