Wednesday, February 16, 2011

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες


Ο χειµώνας µπορεί να της συµπεριφέρεται… ψυχρά, η οµορφιά σας όµως µπορεί να βρει τη ζεστασιά που χρειάζεται!

Πρόσωπο
Το κρύο επηρεάζει το υδρολιπιδικό φιλµ που προστατεύει την επιδερµίδα προκαλώντας ξηρότητα αλλά και την κυκλοφορία του αίµατος µε αποτέλεσµα η επιδερµίδα να µη λαµβάνει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζεται. Έτσι η λειτουργία της επιβραδύνεται και γίνεται πιο θαµπή. Πώς θα την επαναφέρουµε;

Προσαρµοστείτε
Το χειµώνα ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες προσαρµογές στην περιποίησή σας. Αν λοιπόν το κρίνετε απαραίτητο, επιλέξτε µια πιο πλούσια κρέµα. Αν δηλαδή η επιδερµίδα σας είναι κανονική, επιλέξτε µια κρέµα για ξηρή, ενώ αν είναι λιπαρή, επιλέξτε µια για κανονική. Επίσης ενδέχεται να χρειαστείτε µια φροντίδα ειδικά για ευαίσθητες επιδερµίδες, καθώς τώρα µπορούν να παρουσιαστούν µικρές ευαισθησίες.

Προσοχή στον καθαρισµό
Ο καλός καθαρισµός είναι απαραίτητος, αλλά χρειάζεται προσοχή στο είδος των προϊόντων. Αν δείτε ότι η επιδερµίδα σας αντιδρά, αποφύγετε τις λοσιόν που περιέχουν οινόπνευµα και αντικαταστήστε τα τζελ καθαρισµού µε γαλακτώµατα.

Ενυδάτωση για πάντα
Αναγκαία κάθε εποχή του χρόνου είναι σίγουρα η ενυδάτωση. Φροντίστε λοιπόν να µείνετε συνεπής στην κρέµα ηµέρας σας και σε έναν ανάλογο ορό πρωί και βράδυ, καθώς και σε µια µάσκα ενυδάτωσης 2 φορές την εβδοµάδα. Αν η επιδερµίδα σας είναι ταλαιπωρηµένη, προτιµήστε µια µάσκα για επανόρθωση και θρέψη. Η κρέµα νυκτός είναι ιδανική τα κρύα βράδια γιατί βοηθάει την ταλαιπωρηµένη επιδερµίδα να ξεκουραστεί, να ανακουφιστεί και να αναπληρώσει σταδιακά τα λιπίδια που της λείπουν. Για ακόµα καλύτερο αποτέλεσµα είναι καλό να κάνετε και ένα σύντοµο µασάζ µε µικρές κυκλικές κινήσεις ώστε να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίµατος. Παράλληλα, µην παραλείπετε να πίνετε αρκετό νερό αλλά και πράσινο τσάι και να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα όπως ο λιναρόσπορος που θα σας χαρίσουν περισσότερη λάµψη και προστασία εκ των έσω.

Μην ξεχνάτε την απολέπιση
Χρησιµοποιήστε ένα απολεπιστικό προϊόν 1-2 φορές την εβδοµάδα ή ένα γαλάκτωµα καθαρισµού που κάνει και ήπια απολέπιση καθηµερινά. Έτσι θα βοηθήσετε την κυτταρική ανανέωση και θα προετοιµάσετε την επιδερµίδα σας να δεχτεί την περιποίηση µετά.

Μάτια 
Ό,τι ισχύει για τη συνολική περιποίηση ισχύει και για τα µάτια, που σίγουρα χρειάζονται ειδική φροντίδα, αφού τώρα ακόµα και οι πιο λεπτές γραµµές µπορούν να φανούν πιο έντονες λόγω της ξηρής ατµόσφαιρας. Πρωί και βράδυ λοιπόν εφαρµόζετε µια αντιγηραντική, ενυδατική κρέµα σε όλη την περιοχή γύρω από τα µάτια, κάνοντας ένα ελαφρύ µασάζ µε τα δάχτυλα µέχρι να απορροφηθεί.

Σώμα
Επειδή αυτή την εποχή η επιδερµίδα ξηραίνεται εύκολα, αποφύγετε όσο µπορείτε το πολύ ζεστό µπάνιο και προτιµήστε τα ντους µε χλιαρό προς ζεστό νερό, αλλά όχι καυτό για να µην επηρεαστεί η υγρασία και η φυσική λιπαρότητα της επιδερµίδας. Έτσι θα ανακουφιστείτε και από την ενδεχόµενη «φαγούρα» ή δυσανεξία από το κρύο. Αποφύγετε όµως τα πολύ σκληρά σφουγγάρια. Αν πάλι προτιµάτε το αφρόλουτρο, ρίξτε στο νερό λίγες σταγόνες από έλαια µπάνιου, όπως χαµοµήλι ή ευκάλυπτο. Επίσης κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδοµάδα και ενυδατώστε µε γαλάκτωµα ή λοσιόν αµέσως µετά το ντους, σε νωπή επιδερµίδα.

Χειµερινό µακιγιάζ 
Καλό είναι να αποφεύγετε τα µατ κραγιόν που στεγνώνουν εύκολα και να προτιµάτε αυτά που έχουν πιο πλούσιες συνθέσεις. Επίσης επιλέγετε καλύτερα ένα ενυδατικό µέικ-απ σε υγρή µορφή. Όσο για το λουκ σας, αυτό πρέπει να είναι φυσικό, µε λίγη προσθήκη χρώµατος. Στα µάγουλα, αν είστε αρκετά χλωµή, επιλέξτε αποχρώσεις του ροζ - σάπιου µήλου ή του κεχριµπαριού. Στα µάτια αναµείξτε χρώµατα της ίδιας χρωµατικής οικογένειας. Παίξτε µε βαθιές αποχρώσεις του µπλε, του πράσινου ή του δαµασκηνί µε λίγο γκρι. Στα χείλη ένα γκλος ή κραγιόν σε ζεστό τόνο και είστε έτοιµη!

Στα χιόνια 
Οι χειµερινές εξορµήσεις θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, αφού η αντανάκλαση των ακτίνων στο χιόνι είναι πολύ περισσότερη από εκείνη στην άµµο το καλοκαίρι. Επίσης σε µεγάλο υψόµετρο η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πιο έντονη, άρα µπορεί να προκαλέσει πολύ ευκολότερα έγκαυµα. Εποµένως χρειάζεστε ένα αντηλιακό προϊόν µε δείκτη SPF τουλάχιστον 20-30, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα µάτια, τα χείλη και γύρω από τη µύτη. Επίσης έχετε µαζί σας οπωσδήποτε µια ενισχυµένη κρέµα προσώπου και ένα πλούσιο γαλάκτωµα ντεµακιγιάζ.

Tip: Προστατέψτε τα χέρια σας µε γάντια και φυσικά τα µάτια σας µε γυαλιά µε καλό φακό.

Πηγή: myworld.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.