Thursday, February 24, 2011

Αποκτήστε απαλό δέρμα γρήγορα και εύκολα!


Καταπολεμήστε άμεσα την αφυδάτωση

Η εκτεταμένη χρήση σαπουνιών διαταράσσουν την υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας όπως και η ζέστη, το κρύο, ο αέρας και το ξηρό κλίμα. Γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε κάποιες απλές κινήσεις για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και ν’ αποτρέψετε την περαιτέρω απώλεια νερού από αυτό.

Η περιποίηση του δέρματος ξεκινά με την καλή ενυδάτωσή του. Μην  ξεχνάτε ότι ένα αφυδατωμένο δέρμα μοιάζει σα γερασμένο, είναι ξηρό, εύθραυστο και καθόλου ελαστικό. 

Την ώρα που είμαι στο ντους: χρησιμοποιώ ένα ήπιο σαπούνι ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά σαπούνια, τα οποία μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς. Επιλέξτε φυτικά ή με χαμηλό pH.

Δε χρησιμοποιώ πολύ ζεστό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα. Αν πάλι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό, μειώστε τη διάρκεια που μένετε κάτω από τη ροή του.
Μετά το ντους: μία με δύο φορές την εβδομάδα, κάνω απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αλλά δεν ξηραίνει το δέρμα.

Ξεβγάζω καλά το δέρμα μου αφού τα κατάλοιπα του σαπουνιού μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Βγαίνοντας από το ντους: σκουπίζομαι απαλά με την πετσέτα, χωρίς να τρίβω το σώμα μου.

Σειρά έχει η ενυδάτωση, απαραίτητη καθημερινά, γιατί προσφέρει ελαστική και απαλή επιδερμίδα. Ανάλογα με τον τύπο της επιλέξτε το προϊόν με την κατάλληλη υφή.

Μία κρέμα σώματος που περιέχει πλούσια ενυδατικά στοιχεία χαρίζει απαλή, μεταξένια αίσθηση στην αφυδατωμένη επιδερμίδα. 

Ένα γαλάκτωμα με ελαφριά υφή είναι ιδανικό για την προστασία και την ενυδάτωση της ξηρής, ευαίσθητης επιδερμίδας. 

Ένα Body Milk με αναζωογονητική και συσφικτική δράση βοηθά στην αναδόμηση του ώριμου δέρματος. 

Ένα ζελ αλόης χαρίζει αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης. Έχει ελαφριά υφή, γι’ αυτό είναι κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες που δε χρειάζονται πλούσιες κρέμες.

Παραμένει ακόμη αφυδατωμένο; Η έλλειψη νερού στα κύτταρα μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο ή και στη διατροφή. Το μυστικό για τη φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος είναι η ενυδάτωση του οργανισμού από μέσα με την πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και μεγάλης ποσότητας νερού. 

Πηγή: omorfamistika.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.