Tuesday, November 23, 2010

Συμβουλές για την φροντίδα των χεριών τον χειμώνα

Το κρύο του χειμώνα, ο ψυχρός αέρας και η κεντρική θέρμανση μπορούν να ταλαιπωρήσουν τα χέρια σας και να τους αφαιρέσουν το φυσικό, προστατευτικό τους σμήγμα.

Τα νύχια είναι επίσης ευάλωτα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που αποδυναμώνονται και γίνονται ξηρά με τάση να ξεφλουδίζουν.



Συμβουλές φροντίδας για απαλά χέρια
• Το συχνό πλύσιμο και η επαφή με απορρυπαντικά το χειμώνα, κάνει τα χέρια σας ακόμη πιο ευάλωτα. Αντιστρέψτε τη διαδικασία και εκμεταλλευτείτε το χρόνο που πλένετε τα πιάτα για μια σούπερ spa περιποίηση. Βάλτε μια γερή δόση λιπαρή κρέμας στα χέρια σας και μετά φορέστε γάντια latex μια χρήσης. Εάν γίνεται χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για το πλύσιμο των πιάτων. Έτσι θα διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα το θρεπτικά συστατικά της κρέμας. Τα χέρια σας και τα νύχια σας θα λατρέψουν την έξτρα αυτή φροντίδα.



• Προτιμήστε παχιές κρέμες και όχι λεπτόρρευστες. Οι πιο παχιές κρέμες έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε έλαια και αυτό διατηρεί περισσότερη υγρασία στις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας. Μια άριστη και τελείως φυσική επιλογή για την περιποίηση της επιδερμίδας των χεριών είναι το αγνό βούτυρο καριτέ.



• Φροντίστε να στεγνώνετε τα χέρια σας πολύ καλά κάθε φορά που τα πλένετε. Η υγρασία που τυχόν παραμείνει στο δέρμα θα παγώσει με τον παγωμένο αέρα και θα προκαλέσει πόνο και σκασίματα.



• Τέλος προστατέψτε τα χέρια σας από το κρύο όταν βγαίνετε έξω, φορώντας ζεστά γάντια.



Πηγή: e-gynaika.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.