Tuesday, November 16, 2010

Σωστή επιλογή κρέμας προσώπου

Οι κρέμες τόσο του προσώπου αλλά και του σώματος ταξινομούνται βάσει των παρακάτω ιδιοτήτων τους:

-Ανάλογα με τον τύπο δέρματος που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν. Έτσι, υπάρχουν κρέμες για λιπαρά, για ξηρά, για κανονικά, για μικτά, για ευαίσθητα, για ακνεϊκά, για αφυδατωμένα και για ώριμα δέρματα.


-Ανάλογα με τα δραστικά συστατικά που περιέχουν. Έτσι μπορούμε να συναντήσουμε κρέμες: με βιταμίνες που είναι αντιοξειδωτικές, με οξέα φρούτων, με κισσό, χλωροφύλλη, ginseng, αλόη και άλλα φυτικά προϊόντα, με ελαστικές ίνες - κολλαγόνο και ελαστίνη, με οξυγόνο, με πρωτεΐνες κ.τ.λ. 



Στην εποχή μας η ανάγκη να βρεθούν νέα προϊόντα, πιο δραστικά και ισχυρά έχει οδηγήσει την κοσμετολογία να χρησιμοποιήσει στα καλλυντικά ουσίες που κάποτε δε θα σκεφτόμασταν ποτέ ότι μπορεί να συναντήσουμε σε μια κρέμα. Έτσι θα βρείτε κρέμες με χαβιάρι, κόκκινο κρασί, ακόμα και φύλλα πραγματικού χρυσού!



-Ανάλογα με τη δράση τους στο δέρμα οι κρέμες ταξινομούνται σε: κρέμες καθαρισμού και ψυχρές κρέμες, κρέμες νύχτας και μασάζ, κρέμες ημέρας ή εξαφανιζόμενες όπως αποκαλούνται, κρέμες βάσεις make-up, κρέμες χεριών, κρέμες σώματος και κρέμες για όλες τις χρήσεις.
Κατρίνα Λιγνού
Εργαστήριο Αισθητικής "Καλλίστη"

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.