Thursday, September 20, 2012

Επιλέγοντας προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης


Συμβουλές για έξυπνες αγορές ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτουμε


Όταν μιλάμε για ομορφιά, η ρήση «τα αγαθά κόποις κτώνται» δεν ισχύει. Με άλλα λόγια, για την ομορφιά, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τα χρήματα που με τόσο κόπο βγάζεις. 

Πριν βγεις όμως στα μαγαζιά, καλό είναι να ξέρεις τους μύθους και τις αλήθειες της αισθητικής καθώς και χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να λάμπεις χωρίς όμως να ανησυχείς ότι την πληρώνεις πολύ ακριβά την ομορφιά σου.

Τα βασικά: Αγοράζουμε σε μεγάλες συσκευασίες προϊόντα που έχουμε δοκιμάσει, προϊόντα που χρησιμοποιούμε συχνά καθώς και προϊόντα που δεν λήγουν σύντομα.

Ελέγχουμε την τιμή σε σχέση με την ποσότητα που περιέχει. Σε πολλά προϊόντα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας και την πυκνότητά τους. 


Χρησιμοποιούμε κάθε προϊόν μέχρι τελευταίας... ρανίδας. Αναποδογυρίζουμε τα βαζάκια και τα
μπουκάλια και πιέζουμε τα σωληνάρια, προκειμένου να εξαντλήσουμε όλο το περιεχόμενό τους. Δεν πετάμε τις κρέμες προσώπου ή τα αντηλιακά που έχουν λήξει. Τα χρησιμοποιούμε για την ενυδάτωση του σώματος.

Επιλέγουμε κοντίσιονερ ή μάσκα μαλλιών ανάλογα με τον τύπο της τρίχας μας. Για ξηρά, ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν ενδείκνυται η μάσκα, ενώ για τα κανονικά και λιπαρά αρκεί το κοντίσιονερ. 

Τέλος, αναμιγνύοντας διαφορετικά κραγιόν ή σκιές μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες αποχρώσεις.

Η ποσότητα μετράει: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρεξήγηση. Στα καλλυντικά νέας γενιάς, στα πιο ακριβά και στα πιο φτηνά, αρκεί ελάχιστη ποσότητα για να δράσουν. Επίσης, η ποσότητα που χρειαζόμαστε κάθε φορά εξαρτάται από το πόσο συμπυκνωμένο είναι ένα προϊόν, και από τις ιδιαιτερότητες του δέρματος ή των μαλλιών μας. 

Μικρότερη ποσότητα σαμπουάν θα χρειαστεί, για παράδειγμα, μια γυναίκα με πολύ κοντά ή λίγα μαλλιά συγκριτικά με εκείνες που έχουν μακριά και πυκνά μαλλιά. 

Ο αλάνθαστος τρόπος για να επιλέξουμε κρέμες, γαλακτώματα, σαμπουάν ή αφρόλουτρα είναι να λάβουμε υπόψη μας τις ανάγκες του δέρματος -τύπος και ηλικία- και των μαλλιών μας -τύπος, χρώμα, βαφή- καθώς και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Το ακριβό είναι καλύτερο: Ισχύει εν μέρει. Γιατί σήμερα κυκλοφορούν καλλυντικά προϊόντα σε προσιτή τιμή, που διαθέτουν συστατικά και υφές που παλιότερα υπήρχαν μόνο στα ακριβά βαζάκια. 

Εξάλλου, η τιμή των καλλυντικών δεν διαμορφώνεται μόνο με βάση τη σύστασή του. Η πολυτελής ή λιγότερο πολυτελής συσκευασία του, η χώρα προέλευσής του, η προσφορά και η ζήτησή του, η επωνυμία του είναι μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τελική τιμή του. Να θυμάσαι ότι καλύτερο είναι αυτό που μας ταιριάζει.

Ώριμη επιδερμίδα: Όλες ξέρουμε ότι η αντιγήρανση είναι τρόπος ζωής με απλούς κανόνες τους οποίους τηρούν και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν καλλυντικά με τα πλέον εξελιγμένα «αντιγηραντικά» συστατικά:

Ρετινόλη και πεπτίδια, που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και συμβάλλουν στην ανάπλαση των κυττάρων. Αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Σάκχαρα, που αιχμαλωτίζουν την πολύτιμη υγρασία του δέρματος. Υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει την επιδερμίδα και ενισχύει τη συνοχή των κυττάρων. Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, που τρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα... 

Και για να είσαι ακόμη πιο ενήμερη ιδού το lifestyle της... αντιγήρανσης: Δεν καπνίζουμε, δεν πίνουμε και δεν ξενυχτάμε συχνά. Δεν στρεσαριζόμαστε ή, αν αυτό συμβεί, φροντίζουμε να χαλαρώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. 

Τρώμε άφθονα φρούτα και ωμά λαχανικά και πίνουμε πολύ νερό. Διατηρούμε το σωματικό μας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα. Γυμναζόμαστε συστηματικά. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ και αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας 1-2 φορές την εβδομάδα με πίλινγκ.

Προστατεύουμε πάντα την επιδερμίδα του προσώπου με κρέμες που διαθέτουν αντιηλιακό φίλτρο προστασίας. Σκεφτόμαστε θετικά και διατηρούμε το χαμόγελο. 

Πηγή: womenonly.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.