Tuesday, April 3, 2012

Γνωρίστε καλύτερα τα καλλυντικά σας


Οι απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες απορίες σχετικά με τις κρέμες


Οι κρέμες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης είναι από τα πιο βασικά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που χρησιμοποιούν οι γυναίκες. Πόσα όμως γνωρίζετε για αυτές;

Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες απορίες που μπορεί να έχουμε σχετικά με τις κρέμες.

-Γιατί κάποιες κρέμες δεν απλώνονται καλά;


Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες κρέμες είναι πολύ παχιές, όπως τα αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν τέτοιου είδους ενεργά συστατικά, που είναι δύσκολο να ενσωματωθούν σε ένα ρευστό παρασκεύασμα.

-Μια κρέμα που μόλις κυκλοφόρησε είναι καλύτερη από μια παλαιότερη;


Όχι απαραίτητα, αλλά η καινούργια κρέμα σίγουρα παρασκευάστηκε σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες. Κάποια νέα προϊόντα είναι εξαιρετικά και κάποια άλλα λιγότερο. Αυτό διαπιστώνεται με τη χρήση… Πάντως, χρησιμοποιώντας μια αναγνωρισμένη αξία, δεν ξεγελιόμαστε ποτέ.

-Είναι αλήθεια ότι τα μάτια χρειάζονται τις δικές τους κρέμες;


Ναι. Η σύνθεσή τους πρέπει να είναι διαφορετική από αυτήν του προσώπου, γιατί η κρέμα για την
περιοχή των ματιών πρέπει μεν να είναι ενυδατική και προστατευτική, αλλά να μη φουσκώνει το δέρμα γύρω από τα μάτια. Επίσης, η σύνθεσή τους διαφέρει, αφού χρησιμοποιούνται γύρω από τα μάτια, σε μια περιοχή δηλαδή ευαίσθητη, που μπορεί να παρουσιάσει εύκολα ερεθισμούς.


-Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα σωρό κρέμες, π.χ., για το πρωί, τη νύχτα, για τις βαθιές ρυτίδες, σέρουμ κ.λπ.;


Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο σας ευχαριστεί να φροντίζετε συστηματικά το πρόσωπό σας. Όσες θεωρείτε αγγαρεία αυτή τη διαδικασία καλύτερα να μην μπλέξετε με εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς. Επίσης, να μην ξεχνάτε ότι αν πίνετε ή καπνίζετε πολύ, καμιά κρέμα δε θα μπορέσει να διατηρήσει για καιρό την επιδερμίδα του προσώπου σας νεανική και λαμπερή.

Σημαντικό ακόμα είναι να αρχίζετε την πρόληψη από νωρίς. Για παράδειγμα, το να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμες μετά τα 40 δε θα σας δώσει το αποτέλεσμα που σίγουρα επιθυμείτε, και θα χρειαστείτε συμπληρωματικά serum. Να έχετε δε πάντα κατά νου ότι το σωστό ντεμακιγιάζ είναι η καλύτερη φροντίδα που μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας!

-Όταν βρούμε την κατάλληλη για το πρόσωπό μας κρέμα, μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε για πολλά χρόνια ή είναι καλύτερα να την αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα;


Αν το ζητάει το δέρμα σας, ναι, πρέπει να αλλάζετε την κρέμα σας. Γιατί δεν είναι η κρέμα που γίνεται λιγότερο αποτελεσματική, αλλά το δέρμα, που αλλάζει με τα χρόνια ή ακόμα και με τις εποχές και επομένως έχει άλλες ανάγκες και απαιτήσεις. Με λίγα λόγια, αν το δέρμα σας δε δείχνει να δυσφορεί με την κρέμα που του βάζετε κι εσείς το βλέπετε λαμπερό και όμορφο, δε χρειάζεται να την αλλάξετε.

-Γιατί κάποιες κρέμες κάνουν το δέρμα να γυαλίζει;


Γιατί απλούστατα δεν είναι κατάλληλες για το πρόσωπό σας. Αν ένα προϊόν κάνει το δέρμα να γυαλίζει, σημαίνει ότι είναι πολύ πλούσιο και το δέρμα δεν μπορεί να το απορροφήσει, γιατί παράγει ήδη πολύ σμήγμα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται για ένα πιο ξηρό δέρμα.

-Μια κρέμα προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μέρη του σώματος;


Ναι, αφού όταν είναι ενυδατική ή συσφικτική, δεν υπάρχει λόγος να μην κάνει και για το σώμα, όπως και για το πρόσωπο. Τίποτα, λοιπόν, δεν σας εμποδίζει να την χρησιμοποιήσετε, αν τη βαρεθήκατε, στο λαιμό και στο ντεκολτέ ή ακόμα και στα πόδια σας.

Πηγή: belife.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.