Τα προϊόντα που αποτρέπουν την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου
Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε φρούτα και λαχανικά, αποτρέπει τις πανάδες, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη βλάβη από τις ακτίνες UV, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.
Αποτρέψτε την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου, φροντίζοντας να έχετε στο διαιτολόγιό σας τα παρακάτω προϊόντα.
Σοκολάτα
Αντί για τη σοκολάτα γάλακτος, προτιμήστε τη μαύρη με τουλάχιστον 70% κακάο. Καλό είναι, η κατανάλωσή της να περιορίζεται σε μέχρι 25 γραμμάρια την ημέρα.
Ντομάτα
Περιέχει μεγάλες δόσεις του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιο. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές που έτρωγαν 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας την ημέρα σε περίοδο 12 εβδομάδων ήταν κατά 33% πιο προστατευμένοι από το ηλιακό έγκαυμα.
Το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και συνοδεύεται με λάδι.
Αβγό
Ειδικά το βιολογικό αβγό περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών. Σε γερμανική μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκέντρωση καροτενοειδών στο δέρμα αυξάνεται κατά 20% έπειτα από μία μόνο εβδομάδα κατανάλωσης 2 σφιχτών βραστών αβγών την ημέρα.
Προϊόντα με χρώμα πορτοκαλί
Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτένιο ενισχύουν την εσωτερική προστασία από τις ακτίνες UV, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες από πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές, καρότο και κολοκύθα.
Πράσινο τσάι
Πλούσιο είναι το πράσινο τσάι σε κατεχίνες. Πρόκειται για φυτοχημικά με αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε μελέτη, όσοι που έπιναν πράσινο τσάι, δύο φορές την ημέρα, για 6 μήνες φάνηκε να έχουν μικρότερη βλάβη από τον ήλιο, ερυθρότητα και σπασμένα αγγεία.
Κόκκινο κρασί
Οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν το δέρμα από την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τα εγκαύματα, είναι συγκεντρωμένες στη φλούδα του σταφυλιού. «Γι’ αυτό ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Pinot Noir και Merlot είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το δέρμα» λέει η διατροφολόγος και ιατρός Μαρία Αθ. Ψωμά.
0 comments »
Leave your response!