Wednesday, February 8, 2012

Η προστασία της περιοχής των ματιών


Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, για αυτό και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Τα σημεία γύρω και κάτω από τα μάτια έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη περιποίηση, ξεχωριστή από αυτή του υπόλοιπου προσώπου καθώς το δέρμα σε αυτό το σημείο, είναι πιο λεπτό και πιο εύθραυστο. 


Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την προστασία της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

1. Μην απλώνετε στην περιοχή κάτω από τα μάτια την κρέμα ενυδάτωσης του προσώπου. Μπορείτε να προμηθευτείτε μια κρέμα ειδική για την περιοχή των ματιών σε μορφή gel, την οποία θα εφαρμόζετε το πρωί μόλις ξυπνήσετε. 

Οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε καθώς απλώνετε την κρέμα-gel, πρέπει να είναι απαλές και να ξεκινούν από έξω προς τα μέσα για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Για το υπόλοιπο πρόσωπο, η επάλειψη της κρέμας πρέπει να γίνεται από μέσα προς τα έξω (οι κινήσεις είναι ανάλογες της φορά των μυών του προσώπου μας).

2. Στο θέμα του ντεμακιγιάζ, πρέπει να κάνουμε απαλές κινήσεις σε όλο μας το πρόσωπο και όχι να το τρίβουμε με δύναμη, γιατί «σπάμε» τους ιστούς και τους μυς του προσώπου.

3. Μπορείτε ειδικά για την περιοχή των ματιών, να αγοράσετε μια μάσκα παγοκύστης (την οποία θα την διατηρείτε στο ψυγείο) και θα την τοποθετείτε στα μάτια σας για μισή ώρα περίπου προκειμένου να τα ξεκουράζετε και παράλληλα να τα τονώνετε. 

Αυτή μπορεί να δώσει μια αίσθηση δροσιάς και παράλληλα θα βοηθήσει να υποχωρήσουν τα πρηξίματα ή οι σακούλες στα μάτια.

4. Μια ή ακόμη καλύτερα δύο φορές την εβδομάδα, προτού κοιμηθείτε μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά το scrub σας (peeling προσώπου). Με σύμμαχο τα φυσικά συστατικά, το peeling μας βοηθά να καθαρίζουμε το πρόσωπό σε βάθος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. 

Με ελαιόλαδο λοιπόν και ζάχαρη ή εναλλακτικά κόκκους καφέ, απλώνουμε αρχικά στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο, το τοποθετούμε στο πρόσωπό μας και στη συνέχεια με λίγους κόκκους ζάχαρης ή λίγους κόκκους καφέ, κάνουμε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές και πολύ μαλακές κινήσεις στο πρόσωπό. 

Πρέπει να δώσουμε προσοχή να κάνουμε πολύ μαλακές και απαλές κινήσεις. Δεν τρίβουμε το πρόσωπο με δύναμη, γιατί θα το ερεθίσουμε και θα δημιουργήσουμε ευρυαγγείες. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και σκουπίζετε απαλά και πάλι το πρόσωπο με ταμποναριστές κινήσεις.

5. Το αγγούρι, το χαμομήλι ή το τσάι αποτελούν και αυτά μεθόδους ανακούφισης των ματιών. Ιδιαίτερα οι κρύες κομπρέσες χαμομηλιού βοηθούν να ξεπρηστούν τα μάτια από τον ύπνο ή την κούραση, οπότε μπορείτε να φτιάξετε σακουλάκια χαμομηλιού (για μια χρήση) να τα βάζετε στο ψυγείο σας και όποτε νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα (ή και κάθε μέρα), να τα τοποθετείτε για την αποσυμφόρηση της περιοχής.

6. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό! Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας και από την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού, για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουμε τουλάχιστον ενάμιση με δύο λίτρα νερό καθημερινά. Δεν είναι δύσκολο, υιοθετείστε το και θα σας γίνει συνήθεια.

Αν σας αρέσει το πράσινο τσάι, μπορείτε και αυτό να το εντάξετε στην ημέρα σας, προσθέτοντας μάλιστα και μέλι για να το κάνετε και πιο νόστιμο, αλλά και πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.

1 comments:

ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ said...

Η βιταμίνη Κ περιορίζει τους μαύρους κύκλους και τις ευρυαγγείες στην περιοφθαλμική περιοχή.
http://yalouroniko.gr/eye-control-%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF%CE%BE%CF%8D

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.