Tuesday, September 6, 2011

«Καυτή» αντιγήρανση


Οδηγίες προστασίας για να μην βρεθείτε… πρόωρα γερασμένες μετά τις διακοπές

Ελέγξτε αν το αντηλιακό σας έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15. Κάντε την εφαρμογή του αντηλιακού μέρος της ρουτίνας πριν από την έξοδο σας στην παραλία και κυρίως μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να εκτίθεται πάνω από μία ώρα (συνολικά) στον ήλιο.

Οι δερματολόγοι επισημαίνουν πως δεν υπάρχει υγιεινό μαύρισμα, ενώ αποτελεί σημάδι βλάβης στο δέρμα, απόδειξη ότι οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν εισχωρήσει και βλάψει την υποστηρικτική δομή του δέρματος.

Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντοτε τα γυαλιά σας ακόμα και στη σκιά, ώστε να αποφεύγετε τη συνοφρύωση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Θέμα people», οι έντονες ρυτίδες στις γωνιές των ματιών ή ανάμεσα στα φρύδια προκαλούνται από μικρές συσπάσεις των μυών, μια αντανακλαστική κίνηση προστασίας από το έντονο ηλιακό φως.


Όσον αφορά τη διατροφή, βατόμουρα και αγκινάρες είναι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τροφές των οποίων τα μόρια αντιστέκονται σθεναρά στις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, δύο λίτρα νερού ημερησίως είναι απαραίτητα για διαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Διακόψτε εντελώς το κάπνισμα, το οποίο μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το χρώμα του δέρματος να δείχνει γκρίζο και θαμπό και τους μαύρους κύκλους εντονότερους. Μάλιστα οι δερματικές αλλοιώσεις από τον καπνό, είναι κατά 40% πιο εμφανείς στις γυναίκες συγκριτικά με τους άντρες.

Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα, αφού άσχετα με το πόσο μαλακό είναι, το μαξιλάρι ασκεί πίεση που με τον καιρό δημιουργεί γραμμώσεις στο μάγουλο, το σαγόνι και το μέτωπο.

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.