Monday, August 1, 2011

Είσφρηση Όνυχος-Ονυχοπλαστική


Η είσφρηση όνυχος(όταν το νύχι του μεγάλου δακτύλου των ποδιών μπαίνει στο δέρμα) είναι μια πολύ συχνή κατάσταση η οποία αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργική μικροεπέμβαση, την ονυχοπλαστική. Τα στενά παπούτσια, το λάθος κόψιμο των νυχιών αλλά και γενετικοί παράγοντες κατασκευής του δακτύλου ευθύνονται για το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο.

Διαδικασία


Πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση, οφείλουμε να εξαλείψουμε την φλεγμονή που συνήθως δημιουργείται στο δάκτυλο που υποφέρει από αυτήν την βλάβη. Θα σας δοθούν οδηγίες για το πώς θα γίνονται οι πλύσεις και πιθανώς θα λάβετε και αντιβίωση αν κριθεί απαραίτητο. Όταν αυτή υποχωρήσει, συνήθως μετά από μία εβδομάδα και η τοπική αναισθησία  μπορεί να δράσει, πραγματοποιείται η επέμβαση. Οι νεότερες απόψεις λένε ότι δεν είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί όλο το νύχι παρά μόνο η πάσχουσα περιοχή, εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι που θα κριθούν στην επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό. Γίνεται τοπική αναισθησία, καθαρισμός, εκτομή του τμήματος του νυχιού που προκαλεί το πρόβλημα και εκτομή τμήματος της ρίζας του. Αν αυτό το τελευταίο δεν γίνει, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος υποτροπής.

Ανάρρωση

Λόγω της περίδεσης που θα γίνει στο πόδι, ο ασθενής δεν θα μπορέσει να βάλει κλειστό παπούτσι για κάποιες ημέρες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο συνίσταται να έχει μαζί του ένα ζευγάρι ανοιχτά υποδήματα για να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του. Η ανάρροπη   θέση του κάτω άκρου και τα αντιφλεγμονώδη θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου. Την δεύτερη ημέρα πρέπει να γίνει αλλαγή και πιο ελαφρά περίδεση. Οι περιορισμοί διαρκούν περίπου μία εβδομάδα και μετά ο ασθενής ελεύθερα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες.

 πηγή: neofotistos.gr

0 comments:

 
Υαλουρονικο © 2007 Template feito por Áurea R.C.